Nieuws

update 24/07 19u

21 juli is traditioneel de gelegenheid om de mannen en vrouwen te bedanken die zich dagelijks inzetten voor de veiligheid van onze medeburgers. Dit jaar wou de federale regering alle actoren in de kijker plaatsen die zich hebben ingezet in de strijd tegen de pandemie: Defensie, de Civiele Bescherming, de Politie, de hulpdiensten en de medische diensten, maar ook alle burgers.

Op deze dag van nationale rouw zijn onze gedachten bij iedereen die de afgelopen dagen door het zware noodweer is getroffen.

De situatie stabiliseert. Het terrein wordt terug bereikbaar en het water trekt zich terug. 

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Het Overlegcomité verwelkomt de vooruitgang op het vlak van de vaccinaties, maar blijft waakzaam.

Deze afgelopen dagen kregen gezondheid en veiligheid prioriteit. De eerste acties van de hulpdiensten en overheden zijn steeds gericht op redding en verzorging. Maar naast nood aan veiligheid, drinken, eten, slapen, wassen en droge kleren, is er ook nood aan een babbel en psychologische ondersteuning.  

Door hevige regen vinden er in ons land verschillende overstromingen plaats.

Pagina's