Nieuws

 

Hey, jij daar!

Ben jij iemand die gedreven wordt door adrenaline? Je houdt van spanning, maar kan perfect het hoofd koel houden om een precaire situatie tot een goed einde te brengen. Het is niet iedereen gegeven.
Wanneer de doorsnee burger in paniek raakt en even geen raad meer weet, ben jij net diegene die mensen helpt en begeleidt.

Als jij je hierin herkent, dan luidt 2023 naast de start van een nieuw jaar, misschien ook wel een nieuw begin in je carrière in. We zijn namelijk op zoek naar versterking voor onze collega’s in de noodcentrales 101.

Het team van duikers van de Civiele Bescherming is op donderdag 15 december gehuldigd tijdens een receptie in Crisnée, naar aanleiding van hun 50-jarig bestaan.

Wij wensen jullie allen fijne feestdagen en een gelukkig 2023 toe!

Een kennismaking met het team uit Brasschaat: in 1972 begon de Civiele Bescherming met duikers te werken voor de uitvoering van bepaalde taken. Dat moet gevierd worden en dat gebeurt ook op het einde van dit jaar in Crisnée.

Eerder dit jaar namen 10 brandweerlieden en 2 agenten van de Civiele Bescherming in Frankrijk deel aan een praktijkopleiding over bosbrandbestrijding.

Het registratiecentrum Tijdelijke Bescherming is gelegen op volgend adres:  Eurostation, Victor Hortaplein 40, 1060 Brussel.

Реєстраційний центр надання тимчасового захисту знаходиться за адресою : 40 Place Victor Horta, 1060 Bruxelles.

The Registration Center for Temporary Protection is located at 40 Place Victor Horta, 1060 Brussels.

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelden alle Belgische experten in het kader van UCPM (Europees Mechanisme voor Civiele Bescherming) op 28 oktober 2022 in Brussel voor een seminarie. Nadat twee vorige edities wegens COVID-19 online plaatsvonden, was het een uitgelezen moment om elkaar weer live te ontmoeten.

De lang verwachte aanvulling van het KB Opleiding met de brevetopleiding OFF4 is een feit (1). Dat betekent dat kandidaten die voldoen aan de voorwaarden zich officieel kunnen inschrijven voor de opleiding OFF4. Het brevet OFF4 is nodig om te kunnen bevorderen naar de graad van kolonel en zal in de toekomst een voorwaarde zijn om te kunnen solliciteren voor de functie van zonecommandant.

Mededeling met aanbevelingen over de organisatie van de hulpverleningszones in geval van hoog ziekteverzuim bij hun personeelsleden vanwege het coronavirus (Covid-19).

Nu het kouder wordt, steek jij misschien ook je haard of je kachel aan.

Pagina's